Policijski službenici učvrstili svoja znanja u pružanju prve pomoći

  • Slika /PU_BP/2024/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Novogradiški policajci se dodatno educirali kako adekvatno pružiti pomoć ozlijeđenim osobama u prometnim nesrećama

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u ponedjeljak 9. rujna 2024. godine sudjelovali na radionici, koju je organizirao Auto klub Nova Gradiška u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije.

Navedena radionica se odnosila na Postupak prve pomoći, s naglaskom na komunikaciju s hitnim službama i postupke prve pomoći na mjestu nesreće.

Cilj radionice je povećanje brzine i kvalitete odaziva hitnih službi, smanjenje broja poginulih u prometu te brža reakcija za pružanje pomoći ozlijeđenim osobama.

Uz predavanje o posljedicama prometnih nezgoda, svi sudionici su sudjelovali u vježbi komunikacije sa stručnim službama te naučili postupke osnovnog održavanja života, samostalno i uz upotrebu uređaja AVD (automatskog vanjskog defibrilatora).

Radionica je održana u sklopu projekta „Reci: ŽELIM!“, koji je sufinanciran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a koji zajednički provode Auto klub Nova Gradiška, AMC NG d.o.o., POU AMC NG, Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije te Policijska uprava brodsko-posavska.
 

Stranica