Policijski službenici u kontinuitetu nadziru promet

Slika /PU_BP/Promet/P4160113.JPG

Vozači pridržavajte se prometnih propisa i tako doprinesite većoj sigurnosti u prometu

Na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan, od 2. do 8. rujna, dogodilo se 23 prometnih nesreća, u kojima je pet osoba teško ozlijeđeno, dok je 9 osoba lakše ozlijeđeno.
 
U pojačanim policijskim nadzorima, policijski službenici su prošli tjedan, utvrdili 448 prometnih prekršaja, od kojih je utvrđeno najviše (234) prekršaja nepropisnih brzina (u naselju 159, a izvan naselja 75). U 69 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima. Pod utjecajem alkohola, uhvaćeno je i sankcionirano 24 vozača. Nadalje, sankcionirano je 21 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 8 vozača koji su počinili prekršaj nepropisnog pretjecanja i obilaženja, dok su 4 vozača upravljala pod zabranom, te 4 bez zaštitne kacige. U manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (obveze vozača prema pješacima, bez položenog ispita i drugi prekršaji).
 
Vozači pridržavajte se prometnih propisa i tako doprinesite većoj sigurnosti u prometu!
 
Policijski službenici nastavljaju s kontinuiranim nadzorima prometa, te skreću pozornost sudionicima u prometu da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebice one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje zaštitnih sigurnosnih pojaseva. Spomenuti prekršaji su najčešći uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Stranica