Policijski službenici spriječili krijumčarenje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/lisice.jpg

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske jučer, 12. veljače su u dva odvojena slučaja spriječili tri osobe u krijumčarenju osoba.

Naime, u prvom slučaju u prijepodnevnim satima, kontrolirali su kombi vozilo mađarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji mađarski državljanin. U unutrašnjosti vozila se nalazilo više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Kriminalističkim  istraživanjem je potvrđena sumnja da su 49-godišnji vozač i 19-godišnji suvozač (također mađarski državljanin) iz koristoljublja primili u vozilo strane državljane koje su prema prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama trebali prevesti do granice s Republikom Slovenijom.

Nadalje, u drugom slučaju u noćnim satima kontrolirali su osobni automobil albanskih nacionalnih registracijskih oznaka te uhitili 34-godišnjeg državljanina kojeg se sumnjiči da je prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Vozači su također i prekršajno prijavljeni nadležnom sudu zbog niza prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Stranica