Policijski službenici očitali najveću koncentraciju alkohola od 2,72 promila, te utvrdili najveću brzinu kretanja od 106 km/h kroz naselje

Slika /PU_BP/Promet2021/ppp4.jpg

Policijski službenici nastavljaju u kontinuitetu nadzirati promet, te upozoravaju vozače da poštuju prometne propise

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, od 25. travnja do 2. svibnja, dogodilo se 11 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama (3 osobe teško, a 3 osobe lakše ozlijeđeno), te 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su prošli tjedan prilikom nadzora prometa utvrdili 287 prometnih prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji – „4 ubojice u prometu“. Utvrđeno je 111 prekršaja nepropisnih brzina, 53 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način prilikom upravljanja vozilom, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 6, bez položenog ispita 3, obveze vozača prema pješacima 3 i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,72 promila očitana je u organizmu 38-godišnjeg vozača koji je upravljajući automobilom, dana 30. travnja, u 1 sati, u Beravcima, zbog ne držanja strane kretanja prešao na prostor kolnog ulaza, udarivši u zemljano betonski kolnik (vlasništvo 58-godišnjaka). U ovoj prometnoj nesreći 38-godišnjak je lakše ozlijeđen, te zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Najveća nepropisna brzina od 106 km/h utvrđena je u Slavonskom Brodu, na Zapadnoj veznoj cesti (28. travnja, u 12,15 sati), kojom prilikom je automobilom upravljala 48-godišnjakinja, dok se 27-godišnjak kretao brzinom od 90 km/h+ upravljajući automobilom Ulicom Petra Svačića u Slavonskom Brodu (26.travnja, u 23.55 sati).

Policijski službenici nastavljaju u kontinuitetu nadzirati promet, te upozoravaju vozače da poštuju prometne propise, pridržavaju se ograničenja brzine i istu prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti i protočnosti prometa, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, te također da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje.

Stranica