Policijski službenici nastavljaju s nadzorima prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Brzina 232.jpg

Policijski službenici nastavljaju i dalje nadzirati promet do samog Martinja, a pozornost će biti usmjerena na alkoholizirane vozače.

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, od 2. do 8. studenoga,  dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene, te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u navedenom vremenu, utvrdili su 411 prometnih prekršaja. Od toga 169 prekršaja nepropisnih brzina, 68 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 7 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 21, bez položenog vozačkog ispita 6, obveze vozača prema pješacima 5 i dr.).

Policijski službenici su već započeli sa pojačanim nadzorima za Martinje, te je tijekom vikenda (6.-8. studenoga), u pojačanim nadzorima, utvrđeno 168 prometnih prekršaja (brzina 69, pojas 19, alkohol 16, prije stjecanja prava na upravljanje 3, mobitel 3, zabrana upravljanja 2, neregistrirano vozilo 2, i dr.).

Kažnjeni za teže prometne prekršaje

Zbog vožnje nepropisnom brzinom od 234 km/h, prometni policajci su na autocesti A3 (8. studenoga, u 10.55 sati) kaznili 40-godišnjeg vozača osobnog automobila, dok su u Opricavcima (6. studenoga, u 11.30 sati), sankcionirali 20-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 137 km/h kroz naselje. Najveća koncentracija alkohola od 2,45 promila očitana je (prošli tjedan) u organizmu 61-godišnjeg vozača osobnog automobila (njemačkih registracijskih oznaka), koji je odmah isključen iz prometa, zadržan u policiji na otriježnjenju, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

Policijski službenici nastavljaju i dalje nadzirati promet do samog Martinja, a pozornost će biti usmjerena na alkoholizirane vozače. Između ostaloga, policijski službenici će usmjeriti aktivnosti na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja iz skupine tzv „četiri glavne ubojice u prometu“, recidiviste, te druge prometne prekršaje.  
Policija apelira na vozače u prometu da budu savjesni i odgovorni, te se pridržavaju prometnih pravila.

Foto: PU brodsko-posavska (iz ranijih nadzora)

Stranica