Policijski službenici na trkaćim stazama

  • Slika /PU_BP/2022/Trčanje/Holjevka-ZG.03.2022.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Utrke nisu ciljano samo platforma za ostvarivanje dobrih rezultata već i mjesto susreta policajki i policajaca što otvara razmjenu informacija i rađanje nekih novih poznanstava, koja uvelike mogu pomoći u širem spektru međusobne suradnje pri obavljanju raznih zadaća

Foto: PU brodsko-posavska i Holjevka VII

Temeljene zadaće policijskih službenika, opći interes ispred vlastitog, osobni doprinos miru i sigurnosti građana, zaštita njihovih života i imovine, sa sobom nose veliku odgovornost, ali unatoč stresnim i zahtjevnim policijskim zadaćama, naše policajke i policajci su vrlo često na startnim linijama raznih utrka.
 
Policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske Krešimir Šimić je početkom ožujka, u Slavonskom Brodu, u 5. Polojskoj ultri pobijedio stotku. Nakon što je istrčao 100 kilometara, razgovarali smo sa Krešimirom, koji je istaknuo: „Trčanje - to divno stanje uma, to je put prema snažnoj emocionalnoj stabilnosti, što je jako važno u našoj policijskoj profesiji, a uz koje se rađa samopoštovanje i unutarnja samokontrola“.

Uz tako snažnu povezanost uma i tijela nisu mu bili teški trkački koraci, kao niti Vlatki Segečić, policijskoj službenici Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova. Vlatka je u istoj utrci istrčala svoju prvu dužu utrku od 50 kilometara. U muškoj konkurenciji, također 50 kilometara, istrčao je policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske Ivan Špoljarić, dok su štafetu na ruti dugoj 100 kilometara istrčali policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske: Davor Dežić, Dinko Puce i Marko Sambol, zajedno s načelnikom policijske uprave Fabijanom Kapularom.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, pokazali su vrijednost i značaj povezanosti policijske profesije i tjelesne aktivnosti te bili aktivni i na trkačkoj stazi u Zagrebu. Policijska vježbenica Amela Zukanović te policijski službenici: Filip Valentić, Goran Rosić i Pero Petrić su na zagrebačkoj Holjevci istrčali 10 kilometara.
 
Kroz razgovor s policijskim službenicima, dalo se naslutiti da jedva čekaju idući trkački izazov i startnu liniju. Za sve njih, trčanje je više od samog sporta, natjecanja i osvajanja medalja. Trčanje je za njih stanje uma, izvor mira koji je svakodnevno prijeko potreban u njihovoj profesiji. Donosi brojne benefite, a onaj najvažniji je - smanjenje stresa. 

Takve utrke nisu ciljano samo platforma za ostvarivanje dobrih rezultata već i mjesto susreta policajki i policajaca iz cijele Republike Hrvatske, što otvara razmjenu informacija i rađanje nekih novih poznanstava, koja uvelike mogu pomoći u širem spektru međusobne suradnje pri obavljanju raznih zadaća iz domene policije.

Stranica