Policijski službenici kod dvojice motociklista utvrdili ukupno 38 prometnih prekršaja

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Skidao i skrivao registarcijske pločice prilikom prolaska pokraj nadzornih kamera za mjerenje brzine

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod dovršili su istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje na počinjenje 27 prometnih prekršaja na području grada Slavonskog Broda.
Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem potvrdili kako je osumnjičeni u razdoblju od početka lipnja do sredine srpnja 2024. godine počinio 15 prekršaja nepropisnih brzina, šest prekršaja upravljanja motornim vozilom koje nije registrirano i šest prekršaja ne sklapanja ugovora o obveznom osiguranju.
Prema počinitelju prekršaja slijedi podnošenje odgovarajućih pismena, a za navedene prekršaje sukladno zakonskim propisima predviđena je novčana kazna u ukupnom iznosu 10.090 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju od 8 mjeseci, te će po pravomoćnosti sudskih presuda istom biti evidentirano 18 negativnih bodova.

Naglašavamo da policijski službenici kontinuirano provode nadzore prometa, te kroz kriminalistička istraživanja dolaze do počinitelja ovakvih prekršaja, koji na grubi način krše prometne propise (skrivajući ili skidajući registarske pločice sa motocikala prilikom prolaska pored nadzornih kamera).

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su također početkom srpnja, u Slavonskome Brodu postupali prema 21-godišnjem vozaču motocikla koji se nije odmah zaustavio i postupio po znaku policijskog službenika.
Nakon što je zaustavljen, utvrđeno je da je isti počinio 11 prometnih prekršaja. U vezi navedenog policijski službenici podnose odgovarajuće prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica