Alkoholizirani vozač (s 2,31 promila) prouzrokovao prometnu nesreću

Slika /PU_BP/2024/vkgžpp.JPG

 U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba

Foto: PU brodsko-posavska

U Slavonskom Brodu, na raskrižju s kružnim tokom (Ulica Petra Svačića, Hanibala Lucića i Josipa Rimca), dana 16. srpnja, u 15:10 sati, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač.
Policijski službenici su utvrdili da je 56-godišnjak upravljajući osobnim automobilom ušao u raskrižje s kružnim tokom ne propustivši osobni automobil s prednošću prolaska kojim je upravljao 36-godišnjak.
Pritom je došlo do udara jednog automobila u drugi, nakon čega je automobil kojim je upravljao 36-godišnjak odbačen na metalnu konstrukciju kružnog toka, dok je automobil kojim je upravljao 56-godišnjak u daljnjem kretanju udario u metalnu konstrukciju i prometni znak, zaustavivši se na travnatoj površinu unutar kružnog toka. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
Alkotestom je u organizmu 56-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,31 promila te je isti priveden u policijsku postaju i zadržan na otrježnjenju.
Policijski službenici protiv 56-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica