Policijski službenici danas provode preventivno represivnu akciju „Biciklisti“

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Policijski službenici apeliraju na bicikliste i ostale sudionike u prometu da budu oprezni u prometu i pridržavaju se prometnih propisa

Foto: Ilustracija

Policijska uprava brodsko-posavska u suradnji sa Policijskim upravama požeško-slavonskom i osječko-baranjskom u kontinuitetu provodi koordinirane preventivno represivne akcije (vijest: Zajedno doprinesimo sigurnosti u-prometu!, te je u jučerašnjoj akciji s naglaskom na brzine, utvrđeno je 17 prekršaja nepropisnih brzina.

Policijski službenici danas nastavljaju sa nadzorima, te će tijekom vikenda (12./13. kolovoza) pojačati nadzore s naglaskom na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili droga.  

Naime, danas (12. kolovoza), u vremenu od 14 do 18 sati na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod, policijski službenici će nadzirati bicikliste u sklopu preventivno represivne akcije pod nazivom „Biciklisti“.

U vremenu od 1. siječnja do 31. srpnja 2023. godine, na prometnicama u nadležnosti rada navedene policijske postaje, evidentirano je 36 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti, dok je u istom razdoblju prošle godine evidentirano 39 prometnih nesreća. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 15 biciklista, od kojih su 4 teško ozlijeđena, 5 lakše, dok je 6 prošlo bez ozljeda. Nadalje, utvrđena su 482 prekršaja biciklista prilikom nadzora prometa, što je u povećanju je za 32,57 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je utvrđeno 325 prekršaja.

Policijski službenici apeliraju na bicikliste i ostale sudionike u prometu da budu oprezni u prometu i pridržavaju se prometnih propisa te savjesnim i odgovornim ponašanjem u prometu doprinesu stanju sigurnosti.

Stranica