Policijska uprava brodsko-posavska obilježila Dan policije

  • Slika /PU_BP/2023/Dan policije2023/Dan policije1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Načelnik policijske uprave je uručio zahvalnice građanima i institucijama za izuzetnu građansku hrabrost i solidarnost te pomaganje drugima u nevolji i policiji u ostvarivanju uvjeta sigurnijeg života u zajednici

Foto: PU brodsko-posavska

Policijska uprava brodsko-posavska jučer je svečano obilježila Dan policije – blagdan Svetog Mihovila. Ispred policijske uprave na spomen obilježju u znak sjećanja na poginule policijske službenike hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, načelnik policijske uprave je zajedno sa suradnicima zapalio svijeće i položio vijenac. Svijeće su zapalili i članovi obitelji poginulih policijskih službenika i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U Crkvi Gospa Brze Pomoći služena je Sveta Misa.

Održan je i kratki prigodni program u prostorijama Postaje prometne policije u Slobodnici na kojem su se prisutni s ponosom prisjetili svojih poginulih i stradalih kolega koji su odgovorno obavljajući časnu dužnost položili svoje živote na oltar domovini, izrazivši im duboku zahvalnost i poštovanje.

U sklopu prigodnog obraćanja načelnik policijske uprave Antun Valić je kolegicama i kolegama čestitao Dan policije zahvalivši za angažman u obavljanju policijskih zadaća uz poruku da i ubuduće svojom stručnošću, znanjem i profesionalnošću budu jamci sigurnosti svih naših građana.
Zahvalio je i policijskim i braniteljskim udrugama na njihovoj pomoći u radu policijske uprave, predstavnicima sindikata na njihovim dobronamjernim i konstruktivnim kritikama u cilju poboljšanja radnih uvjeta policijskih službenika i ostalih djelatnika policijske uprave te predstavnicima medija na dobroj suradnji i objektivnom izvješćivanju.

U nastavku programa načelnik policijske uprave je uručio zahvalnice građanima i institucijama za izuzetnu građansku hrabrost i solidarnost te pomaganje drugima u nevolji i policiji u ostvarivanju uvjeta sigurnijeg života u zajednici. Načelnik je uručio i pohvalnice policijskim službenicima i djelatnicima policijske uprave koji su svojim radom doprinijeli kvalitetnijem i učinkovitijem radu policije, a samim time sigurnosti i zaštiti ljudi i imovine.

Nadalje, u prigodi Dana policije prethodno su organizirana i održana sportska natjecanja u streljaštvu, kuglanju te malom nogometu nakon čega su najuspješnijim pojedincima i ekipama uručena priznanja.

U nastavku obilježavanja Dana policije, dana 29. rujna, u vremenu od 10 do 12 sati, na gradskom Korzu u Slavonskom Brodu, održati će se prezentacija policijske opreme i tehnike iz različitih domena policijskog posla, koju će građani imati priliku razgledati.


 

Stranica