Policiji dragovoljno predali oružje

Slika /PU_BP/Oružje2019/Oružje,streljivo.jpg

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost da policiji dragovoljno predaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, koje neovlašteno posjeduju,

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod i Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su od dva građanina, koji su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja, preuzeli ubojita sredstva.

U Slavonskom Brodu, 50-godišnjak je policiji dragovoljno predao automatsku pušku CZ M70, 6 spremnika za streljivo i 101 komad streljiva (cal. 7,62 mm), koji je oružje pronašao prilikom čišćenja tavanskih prostorija obiteljske kuće (vlasništvo oca).

U Novoj Gradiški, policijski službenici su od 57-godišnjaka preuzeli improviziranu ručnu bombu.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost da policiji dragovoljno predaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, koje neovlašteno posjeduju, a žele ga se „riješiti“ i tako učiniti svoj dom sigurnijim.

Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, nakon čega će policijski službenici doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti ubojita sredstva.


Foto: Ilustracija

Pisane vijesti