Policija u zajednici: lutkarska predstava „Pinokio ide u pješačku školu“ za mališane

  • Slika /PU_BP/2024/1728910317183.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ovaj događaj je još jedan u nizu aktivnosti kojima Policijska uprava brodsko-posavska potiče suradnju s lokalnom zajednicom i doprinosi povećanju sigurnosti najmlađih sudionika u prometu

Foto: dječji vrtić Lira

Danas 14. listopada u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u suradnji s Kazališnom družinom „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda, organizirali su edukativno-interaktivnu lutkarsku predstavu pod nazivom „Pinokio ide u pješačku školu“.

Predstava je namijenjena djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi, održana je u dječjem vrtiću Lira u Slavonskom Brodu, a prisustvovalo je oko 100 mališana.

Djeca su s velikim entuzijazmom sudjelovala u interakciji s glavnim likom Pinokijem, pomažući mu savladati osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu.

Kroz niz zabavnih i edukativnih scena, mališani su naučili kako pravilno prelaziti cestu na obilježenim prijelazima, sigurno se voziti kao putnici u automobilu, te zašto je važno izbjegavati igru na prometnicama.

Predstava je osmišljena kao alat za preventivnu edukaciju djece, s ciljem podizanja svijesti o prometnoj sigurnosti te usvajanja osnovnih prometnih pravila kroz igru i interakciju.

Policijski službenik, kojeg je glumio policijski službenik Zlatko Zarožinski, uspješno je prenio važnost odgovornog ponašanja u prometu, što je kod djece izazvalo veliku pozornost i aktivno sudjelovanje.

Ovaj događaj još je jedan u nizu aktivnosti kojima Policijska uprava brodsko-posavska potiče suradnju s lokalnom zajednicom i doprinosi povećanju sigurnosti najmlađih sudionika u prometu.
 
 

Stranica