Policija riješila seriju kaznenih djela

Slika PU_BP/Auto-sl-PU-Gupčeva.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da su dvojica osumnjičenih, u veljači i prosincu prošle godine, te od ožujka do prosinca ove godine, u pet slučajeva provalili u gospodarske zgrade, šupe, odnosno kuću u izgradnji na području Slavonskog Broda, kojom prilikom su ukrali razne predmete

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe (u dobi od 49, 29, 22 i 16) na okolnosti počinjenja više kaznenih djela imovinskog karaktera. Pritom je razriješeno 18 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela krađe, te 5 kaznenih djela teške krađe za koje policija sumnjiči spomenute osobe.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da su dvojica osumnjičenih, u veljači i prosincu prošle godine, te od ožujka do prosinca ove godine, u pet slučajeva provalili u gospodarske zgrade, šupe, odnosno kuću u izgradnji na području Slavonskog Broda, kojom prilikom su ukrali razne predmete (bušilice, brusilice, motornu pilu, motorni trimer, produžne kablove, razni alat, plinski bojler i sl.).

U tom vremenu, jedan osumnjičeni je, na području Slavonskog Broda, iz dvorišta, te iz, i ispred stambenih zgrada, ukrao 14 bicikala (zaključanih i otključanih), te stražnji kotač zaključanog bicikla. Materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dvojica osumnjičenih su, tijekom srpnja i kolovoza, iz šume na području Migalovaca, posjekli i odvezli veću količinu stabala (376 metara kubičnih). Hrvatske šume su pritom oštećene za iznos preko 130 tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, dok policija za preostalim predmetima i stvarima traga.

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznene prijave, odnosno izvješća kao dopune kaznenim prijavama, a protiv maloljetne osobe izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu, te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. Također su oštećene osobe upoznali sa pravom pokretanja privatne tužbe.



Stranica