Policija otkrila laboratorij za proizvodnju kanabisa

Slika /PU_BP/Droga2019/IMG_1665.JPG

Policijski službenici su jučer predali 35-godišnjaka u zatvor u Požegi

Operativnim radom policije na terenu uz dobru suradnju s građanima, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, došli su do saznanja o mogućem počinjenju kaznenog djela iz područja kriminaliteta droga.

Dana 12. studenoga, policijski službenici su započeli sa kriminalističkim istraživanjem, uhitivši 35-godišnjaka te pritom potvrdili sumnju da je počinio kazneno djelao neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Istoga dana, u 11.30 sati, tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je pokušao pobjeći iz policijske postaje u čemu su ga spriječili policijski službenici.

Temeljem naloga Županijskog suda, policijski službenici su pretražili stanove na području Slavonskog Broda, koje koristi osumnjičeni, te pritom otkrili improvizirani laboratorij u kojem je 35-godišnjak proizvodio biljke kanabis.
Također je pronađeno i oduzeto 7 stabljika biljke kanabis (visine do 75 cm), 166,20 grama listova kanabisa i 4,54 grama droge marihuana.

Policijski službenici su 35-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Dana 13. studenoga 35-godišnjak je doveden sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji mu je odredio istražni zatvor, te su ga policajci u 16 sati predali u zatvor u Požegi.

Stranica