Policija nastavlja sa pojačanim nadzorima u prometu

Slika PU_BP/policajac_autocesta_uspravna.jpg

Foto: MUP

U okviru pojačanih policijskih nadzora u prometu, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 24. rujna do 1. listopada, sankcionirali su 323 prekršaja, od čega je 138 prekršaja nepropisnih brzina, 35 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju sankcionirani i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima i pojačanim nadzorima u prometu i u budućem razdoblju.

Vozači koristite svjetla u uvjetima smanjene vidljivosti!

Policija preporučuje svim sudionicima u prometu da koriste svjetla u vožnji zbog uvjeta smanjene vidljivosti u jutarnjim satima, a zbog učestale pojave magle, te skreće pozornost biciklistima na korištenje svjetala i reflektirajuće odjeće, kako bi bili vidljiviji ostalim vozačima.

Traktoristi, očistite blato sa kotača prije uključivanja u promet!

Policija također skreće pozornost na pojačan promet traktora, obzirom na sezonu obavljanja poljoprivrednih radova, te upozorava traktoriste da su obvezni imati ispravne uređaje i opremu prije uključivanja u promet na kolnik.

Također su dužni, prije uključivanja u promet sa poljoprivredne površine na kolnik, očistiti kotače traktora i priključnog vozila od blata, kako se ne bi nanosilo na kolnik i tako ugrožavalo sigurnost prometa.



Pisane vijesti