Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

  • Slika /PU_BP/2022/Ilustracije2022/IMG_20220922_101733.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Jučer je održan brodski hodaton na Trgu Ivane Brlić Mažuranić

Foto: PU brodsko-posavska

I ove godine od 16. do 22. rujna 2022. godine u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu, pod geslom „Ostani živ i spasi živote“.

Svakoga dana na europskim cestama u prosjeku smrtno strada 70 osoba. Stoga je i cilj samoga projekta „Dani sigurnosti u prometu“ preventivno-represivnim aktivnostima smanjiti broj smrtno stradalih osoba u prometu na razini Europe.

Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.

Sukladno navedenom, dana 22. rujna 2022. godine u vremenu od 10 do 13 sati na Trgu Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu, obilježen je Europski tjedan mobilnosti u organizaciji i zajedničkoj suradnji Europskog doma Slavonski Brod, Policijske uprave brodsko-posavske, odgojno obrazovnih institucija i udruga, kojom prilikom su provedene razne promotivne i druge aktivnosti, kojima se promovira i aktivno zalaže za održivo kretanje i mobilnost svih građana. Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dali su svoj doprinos prezentirajući policijsku opremu i biciklističku ophodnju, te dijeleći promidžbene materijale koji se odnose na spomenute aktivnosti.

U sklopu manifestacije u 10,45 sati simboličnim zviždukom u policijsku zviždaljku, označen je polazak Brodskog hodatona sa Trga Ivane Brlić Mažuranić, koji se nastavio kretati ulicom Petra Krešimira IV prema istoku do ulice Tome Skalice, ulicom Tome Skalice prema Savi do Ulice šetalište braće Radića, kojom su se sudionici vratili na Trga Ivane Brlić Mažuranić.
U Brodskom hodatonu sudjelovalo je oko 200 sudionika, koje su činili učenici srednjih i osnovnih škola s područja grada Slavonskog Broda, članovi udruge Regoč i Vrapčići, te djeca iz dječjih vrtića s područja Grada.
 
Cilj ove manifestacije je ojačati svijest građana o zdravom načinu života te povećati aktivnosti usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstava javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza.

Stranica