Policija i dalje pojačano nadzire promet!

Slika PU_BP/prometni_policajac01.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Prošli tjedan (od 5. do 14. listopada), u sklopu preventivno represivnih aktivnosti policije u prometu, na području Policijske uprave brodsko-posavske, sankcionirana su 343 prometna prekršaja. I dalje su najbrojnija četiri prekršaja, tzv. „ubojice u prometu“. Pritom je evidentirano 167 prekršaja nepropisnih brzina (255 km/h je najveća brzina utvrđena na autocesti A3), 29 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (najveća koncentracija alkohola od 2.02 promila, očitana je u organizmu vozača u Novoj Gradiški), te 9 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (istek važenja prometne dozvole, neregistrirano vozilo, pretjecanje i obilaženje, obveze vozača prema pješacima i dr).

Policijski službenici i dalje nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu do kraja listopada, a posebice u dane vikenda i noću. Najveću pozornost će obratiti na recidiviste (učestale ponavljače prometnih prekršaja), te sankcioniranju težih prometnih prekršaja.

Policija upozorava vozače da u jutarnjim satima, obzirom na pojavu magle i smanjenu vidljivost, u prometu koriste svjetla, na što upozorava i vozače mopeda, motocikala i bicikala.

Policija podsjeća pješake, kada se kreću kolnikom izvan naselja, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti i noću, da budu osvijetljeni odgovarajućom reflektirajućom tvari, kako bi bili vidljivi ostalim sudionicima u prometu te oprezni prilikom prelaska kolnika.



Pisane vijesti