Policajka poručila djeci: Recite "NE" svakoj vrsti nasilja!

Slika /PU_BP/2022/Preventivne akcije2022/Brodski ljetni kamp.jpg

Brodski ljetni kamp bio je idealna prilika za educiranje djece na temu prevencije vršnjačkog nasilja

Foto: facebook.com/uzgso

Jedna od važnijih zadaća policije su i preventivne aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima, što uključuje umreženost i suradnju nadležnih državnih tijela i drugih čimbenika koji sudjeluju u sprječavanju, otkrivanju i suzbijanju nasilja među djecom i mladima.

Upravo takvu suradnju ostvarila je i policijska službenica za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske Irena Held, kojoj je Brodski ljetni kamp bio idealna prilika za educiranje djece na temu prevencije vršnjačkog nasilja.

Irena je istaknula: „Ovakvim edukacijama želimo doprinijeti promociji ne nasilnog rješavanja problema kako bi to postao obrazac poželjnog ponašanja mladih, te ih potaknuti da razmišljaju o tome kako se odnose prema drugima, kako se oni osjećaju kada njima netko uputi ružnu riječ ili poruku preko društvenih mreža. Također djeci skrećemo pozornost da je iznimno važno ne diskriminirati nikog  zbog spola, religije, seksualne orijentacije, etničke pripadnosti ili društvenog i materijalnoga statusa. Važno je reći „NE“ svakoj vrsti nasilja.“

Cilj edukacija djece je proširenje znanja o opasnostima, vrstama i posljedicama vršnjačkog nasilja.

Policijski službenici nastavljaju i dalje sa provedbom edukacija i radionica sa djecom različitih uzrasta uz stvaranje preduvjeta za prevenciju vršnjačkog nasilja, te nultom tolerancijom nasilja u školama.

Stranica