Policajci na graničnom prijelazu otkrili krivotvorene vize

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.1jpg.jpg

Daljnjim radom i provjerama je potvrđena sumnja policajaca te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim vizama. Dakle, osumnjičeni je neovlašteno izmijenio rokove važenja istih s ciljem reguliranja svog statusa u Republici Hrvatskoj, odnosno Europskoj uniji

Foto: ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 14. travnja, oko 8 sati, na ulaznoj graničnoj kontroli otkrivene su krivotvorene Šengen vize.

Naime, prilikom kontrole osobnog automobila austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka, vozač u dobi od 55 (državljanin Republike Bosne i Hercegovine) policijskim službenicima je na uvid dao putnu ispravu sa Šengen vizama Republike Austrije za koje su policajci posumnjali u vjerodostojnost.

Daljnjim radom i provjerama je potvrđena sumnja policajaca te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim vizama. Dakle, osumnjičeni je neovlašteno izmijenio rokove važenja istih s ciljem reguliranja svog statusa u Republici Hrvatskoj, odnosno Europskoj uniji.

Policijski službenici protiv 55-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave, te mu je nakon provedenog upravnog postupka rješenjem odbijen ulaz u Republiku Hrvatsku.
 

Stranica