Biciklista teško ozlijeđen

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Policijski službenici protiv 37-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Foto: ilustracija

Na državnoj cesti D525 kod Slobodnice, dana 14. travnja, oko ponoći, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen biciklista.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 37-godišnjak upravljajući osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine prednjim desnim dijelom automobila udario u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 54-godišnjak krećući se ispred njega. Biciklista nije bio označen reflektirajućim prslukom ili drugom reflektirajućom odjećom/materijom te na biciklu nije imao upaljeno bijelo svjetlo na prednjoj strani bicikla niti crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 54-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Alkotestom je u organizmu bicikliste očitana koncentracija alkohola u iznosu od 0,77 promila.

Policijski službenici protiv 37-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Protiv bicikliste slijedi obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica