Policajci educirali učenike

Slika PU_BP/PredGl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, od 6. do 22. prosinca, educirali su učenike više osnovnih škola na području Županije brodsko-posavske. Ciljana predavanja sa niže navedenim temama, održali su učenicima sedmih razreda 11 osnovnih i dvije područje škole. U vezi projekata „PIA“ (Policija i alternativa), „MAH“ (Mogu, ako hoću) podsjetili su učenike osnovnih škola na posljedice lošeg i društveno neprihvatljivog ponašanja, upućujući ih na dobra i pozitivna ponašanja.

U vezi operativne akcije „Mir i Dobro“, poučili su učenike o sigurnom rukovanju sa pirotehničkim sredstvima te zakonskim odredbama. Pritom su im podijelili letke (u izradi Policijske uprave brodsko-posavske) sa korisnim savjetima i upozorenjima vezano uz akciju „Mir i Dobro“ i pirotehnička sredstva.

Također su učenicima sedmih razreda održali predavanje o štetnim posljedicama ovisnosti u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, potičući ih na bavljenje sportskim ili sličnim kreativnim aktivnostima i težnju za uspjesima i životnim postignućima.



Stranica