Pokušala ući u RH sa krivotvorenim graničnim štambiljima

Slika /PU_BP/Granica2019/g.p.S.B..jpg

Policijski službenici za prekogranični kriminalitet su utvrdili da je osumnjičena na području Savezne Republike Njemačke od nepoznate osobe za nekoliko stotina eura pribavila krivotvorene granične štambilje

Foto: Ilustracija

Dana 28. travnja, u 14.30 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirana je 27-godišnja putnica (državljanka Bosne i Hercegovine) u osobnom automobilu.
Prilikom pregleda putne isprave, policijski službenici u posumnjali da su granični numeratori graničnih prijelaza krivotvoreni, te je njihova sumnja provjerama i daljnjim radom potvrđena.

Policijski službenici za prekogranični kriminalitet su utvrdili da je osumnjičena tijekom ove godine na području Savezne Republike Njemačke od nepoznate osobe za nekoliko stotina eura pribavila nekoliko krivotvorenih graničnih štambilja kako bi ušla u Republiku Hrvatsku i druge zemlje Europske unije.

Policijski službenici su od osumnjičene oduzeli putnu ispravu, rješenjem odbili ulazak u Republiku Hrvatsku, te će protiv iste podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Stranica