Pojačani policijski nadzori i ovaj vikend!

Slika PU_BP/Policajac-MTC-1.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U prošlom razdoblju u okviru pojačanih aktivnosti u prometu, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su utvrdili veći broj ciljanih prekršaja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te nastavljaju i ovaj vikend sa pojačanim nadzorima u prometu. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodio se manji broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama, ali je veći broj teže i lakše ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama. Cilj pojačanih aktivnosti policije je prevenirati i smanjiti broj stradalih osoba u prometnim nesrećama, te povećati razinu sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici će nastaviti sa pojačanim nadzorima u prometu do kraja lipnja, posebice u noćnim satima u dane vikenda (petak/subota, subota/nedjelja), ali i u ostatku tjedna.

Pritom će policija sankcionirati vozače koji čine najčešće prometne prekršaje, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzine, sigurnosni pojas, mobitel i dr.). Između ostalih, policijski službenici će također nadzirati vozače mopeda, motocikala, bicikala te pješake.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu savjesni i odgovorni, te se pridržavaju prometnih propisa.



Stranica