Pojačani nadzori u prometu u prošlom tjednu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija4.jpg

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet te apeliraju na sudionike u prometu da budu oprezni te se pridržavaju prometnih propisa

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 10. do 17. srpnja), policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 814 vozila.
Pritom su utvrdili 472 prometna prekršaja, od kojih 161 prekršaj nepropisnih brzina, 87 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (nekorištenje zaštitne sigurnosne kacige 9, pretjecanje i obilaženje 8, nepoštivanje prednosti prolaza 4, bez položenog ispita 3 i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 3,35 promila, očitana je u organizmu 31-godišnjeg vozača osobnog automobila (vijest objavljena 17. srpnja pod naslovom: Policijski službenici priveli recidivistu s nevjerojatnih 3,35 promila i oduzeli mu automobil), koji je prekršajno prijavljen te je od istoga oduzet osobni automobil.

Najveća nepropisna brzina od 121 km/h kroz naselje (Gornja Vrba), utvrđena je dana 15. srpnja, u 20.50 sati, a za koji prometni prekršaj je sankcioniran 22-godišnji vozač osobnog automobila. 

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet te apeliraju na sudionike u prometu da budu oprezni te se pridržavaju prometnih propisa.  

Stranica