Pod visokim koncentracijama alkohola uzrokovali prometne nesreće

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/martinje.jpg

Policijski službenici su obojicu počinitelja koji su u alkoholiziranom stanju prouzrokovali prometne nesreće, adekvatno prekršajno sankcionirali

Foto: Ilustracija

Dana 30. prosinca, u 20.20 sati, u Starom Slatiniku, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao 60-godišnji alkoholizirani vozač (s 1,87 promila alkohola u organizmu). Utvrđeno je da se 60-godišnjak, upravljajući osobni automobilom započeo kretati unatrag s namjerom uključivanja na kolnik, a uslijed čega je došlo do udara stražnjeg bočnog dijela automobila u prednji bočni dio osobnog automobila koji se nalazio (nepropisno) parkiran, a kojim je prethodno upravljao 62-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su 60-godišnjaka zadržali u policijskoj postaji na otriježnjenju te protiv istog podnose prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 62-godišnjaku na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

Također jučer, 1. siječnja oko 14.15 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Zapadne vezne ceste i Sjeverne vezne ceste dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Policijskim očevidom je utvrđeno da je 63-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,93 promila upravljao osobnim automobilom Zapadnom veznom cestom od zapada u smjeru istoka. Do prometne nesreće je došlo tako što je 63-godišnjak započeo skretati u lijevo, odnosno na kolnik Sjeverne vezne ceste, a da pritom nije propustio vozilo iz suprotnog smjera (s prednošću prolaska) kojim je upravljao 61-godišnjak.

Protiv 63-godišnjaka je podnesena prekršajna prijava zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je zadržan u policiji do otrježnjenja.

Stranica