Plava Rapsodija

  • Slika /PU_BP/Zrinko K-Plava Rapsodija27.2.2020/Plava rapsodija3.jpg
  • Slika
  • Slika

Pred punom kazališnom kavanom policajac Zrinko Kapetanić se pokazao u sasvim drugačijem svjetlu, interpretirajući stihove hrvatskih i drugih svjetskih pjesnika

Foto: V. Krznarić (UHBDRPBPŽ)

U kazališnoj kavani dvorane „Ivana Brlić Mažuranić“, u Slavonskom Brodu, jučer je održana večer poezije, pod nazivom „Plava Rapsodija“, u kojoj je sudjelovao policajac Zrinko Kapetanić (načelnik Policijske postaje Okučani). Dio naslova večeri poezije „Plava“ je nastao kao asocijacija na plavo – plavu policijsku odoru.         

Zrinko se ne bavi samo policijskim poslom, već je u svoje slobodno vrijeme prava umjetnička duša, koji stvara poeziju. Godine 1984. godine objavio je zbirku pjesama „Dječak u zabludi“, a 2018. godine zbirku pjesama „U šutnji pjevam“, koja je promovirana u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu, te u Zagrebu u središnjici Matice Hrvatske, te je također promovirana više puta u Zagrebu na raznim pjesničkim udrugama i tribinama.

Sinoć je pred punom salom kazališne kavane, Silvio Stilinović interpretirao Zrinkove stihove, dok je Zrinko na svoj osebujan način prisutnima uljepšao večer stihovima naših i svjetskih pjesnika od Tina Ujevića, Dragutina Tadijanovića, Dobriše Cesarića, do renomiranih Jacquesa Preverta, Charlesa Baudelairea, Sergeja Jasenjina i drugih.

U opuštenoj atmosferi kavane Zrinko je oduševio prisutne interpretirajući antologijsku poeziju poput pjesama „Svakidašnja jadikovka“, „Pismo majci“, „Barbara“ i dr., a večer je upotpunio i glazbeni duet Tajchee i Pacha.

Stranica