Planirane edukacije o minskoj opasnosti

Slika PU_BP/HCR.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, jučer je održan sastanak na temu provođenja edukacija o minskoj opasnosti. Na sastanku su osim predstavnika policije, sudjelovali: pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije Anica Vukašinović, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod Pavo Baričić, te predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Šimunović i Dubravko Krušarovski (predstavnik Podružnice Istok), koji su i predložili ovaj radni sastanak.

Predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, predstavili su plan narednih aktivnosti razminiranja na području Brodsko-posavske županije. Do sredine lipnja ove godine, predložene su edukacije o minskoj opasnosti na lokacijama koje su najposjećenije, a prije svega u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, te Općinama Dragalić i Gornji Bogićevci, a medijska promidžba završetka razminiranja Brodsko-posavske županije predviđena je 15. lipnja u Okučanima.

Također su dogovorene zajedničke manifestacije i edukacije lovačkih udruga, mlađe populacije (učenika), te drugih građana, uz zajedničku promidžbu i upoznavanje šire javnosti sa aktivnostima Hrvatskog centra za razminiranje, lokalne zajednice i Policijske uprave brodsko-posavske o aktualnoj akciji Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“. Nastojanja su u narednom razdoblju, u ove aktivnosti uključiti i Vijeća za prevenciju, te Udruge proizašle iz Domovinskog rata.



Stranica