Pet osoba ozlijeđeno u prometnoj nesreći

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/BRZINA.jpg

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 58-godišnji vozač i dvoje putnika u dobi od 58 i 59, kojima je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, a nakon koje je 58-godišnji vozač pušten kući

Foto: ilustracija

Na autocesti A3 (južna kolnička traka), kod Brodskog Stupnika, dana 30. svibnja, oko 9 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno 5 osoba (od kojih 3 teže).

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, očevidom su utvrdili da je 39-godišnjak upravljajući osobnim automobilom slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka, na mjestu gdje se izvode radovi i promet je preusmjeren na sjevernu kolničku traku, krećući se brzinom koja je za 50 km/h iznad prometnim znakom ograničene brzine (na 60 km/h), uslijed čega je u kočenju udario prednjim dijelom automobila u postavljenu prometnu signalizaciju, a potom u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 58-godišnjak, a koji je nakon udara sletio na travnatu površinu gdje je udario u metalnu odbojnu ogradu.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 58-godišnji vozač i dvoje putnika u dobi od 58 i 59 (dok je 7-godišnji putnik lakše ozlijeđen), kojima je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, a nakon koje je 58-godišnji vozač pušten kući. Također je lakše ozlijeđena jedna putnica (rođ. 1999.) iz automobila kojim je upravljao 39-godišnjak.

Policijski službenici protiv 39-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
 

Stranica