Održana redovna mjesečna i tematska konferencija za medije.

Slika PU_BP/zgrada-PU-044.jpg

Danas u 12 sati u konferencijskoj sali, Policijske uprave brodsko-posavske, ulica Ivana Mažuranića 9. održana je redovna mjesečna i tematska konferencija za medije. Na konferenciji novinari su upoznati sa događanjima tijekom proteklog vikenda i stanjem sigurnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske u proteklih devet mjeseci uz osvrt   

Foto: Ilustracija

Danas u 12 sati u konferencijskoj sali, Policijske uprave brodsko-posavske, ulica Ivana Mažuranića 9. održana je redovna mjesečna i tematska konferencija za medije.

Na konferenciji novinari su upoznati sa događanjima tijekom proteklog vikenda i stanjem sigurnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske u proteklih devet mjeseci uz osvrt na devet mjeseci 2013. godine. 

Tematske cjeline su bile preventivne akcija „Zajedno“ i projekt „Jednaka prava za sve - djecu i osobe sa invaliditetom“. 

Tijekom izlaganja policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović istakao je bitne značajke stanja kriminaliteta u odnosu na prošlu godinu iz čega su vidljivi pozitivni pokazatelji u vidu smanjenja kaznenih djela, posebno kaznenih djela općeg kriminaliteta i što je bitno kaznenih djela krađa, teških krađa i razbojništva. Vidljiv je pad kaznenih djela na štetu djece i maloljetnika, pa i kaznenih djela koje su počinili maloljetnici ili djeca. Pozitivan je i porast procesuiranih kaznenih djela kriminaliteta droga i kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta. Pozitivni pokazatelji vidljivi su i kod prekršaja javnog reda i mira, a posebno bitno je smanjenje broja prometnih nesreća kako s materijalnom štetom tako i s ozlijeđenima, a naročito važno je i smanjenje prometnih nesreća s poginulim osobama i smanjenje smrtno stradalih.

Također, Antun Jakobović je govorio o preventivnoj akciji „Zajedno“, koja ima za cilj zajedničku suradnju policije i drugih institucija u svrhu borbe i podizanja svijesti građana radi sprječavanja trgovanja ljudima kroz razne preventivne aktivnosti, informiranje i edukaciju potencijalno ugroženih skupina. Novinari su upoznati da se na web stranici policijske uprave mogu više upoznati s ovom akcijom koja se provodi u okviru obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudi, 18. listopad. 

O preventivnoj akciji i projektu pod nazivom „Jednaka prava za sve – djecu i osobe s invaliditetom“ govorio je policijski službenik za prevenciju Darko Dadić čiji je cilj educirati i informirati osobe s invaliditetom kao ranjivu skupinu izloženu većem riziku da postanu žrtve nasilja i zlostavljanja, kako prepoznati nasilje i zlostavljanje i kako se zaštititi.
 



Stranica