Odgovorno ponašanje u prometu je garancija sigurnosti!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_2961.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 promila, očitana je  7. srpnja, u 13.30 sati, najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 103 km/h

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 4. do 10. srpnja), dogodile su se 22 prometne nesreće, od kojih 7 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teško ozlijeđene, dok je 5 osoba lakše ozlijeđeno i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih nesreća te stradavanja osoba, policijski službenici su nastavili u kontinuitetu nadzirati promet.
Prošli tjedan su kontrolirali 544 vozila, te utvrdili 297 prometnih prekršaja, od kojih 80 prekršaja nepropisnih brzina, 56 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te dr.

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 promila, očitana je dana 7. srpnja, u 13.30 sati, u Novoj Gradiški, u organizmu 67-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Najvećom nepropisnom brzinom od 103 km/h, kroz naselje (Stari Slatinik), upravljao je 42-godišnjak, dana 8. srpnja, u 23.45 sati.

Prilikom nadzora u Novoj Gradiški (dana 10. srpnja, u 23.30 sati), policijski službenici su utvrdili da 38-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,13 promila), prije stjecanja prava na upravljanje, te pod utjecajem droga (testiranjem dobivena pozitivna reakcija na drogu amfetamin).Policijski službenici su pozvali zdravstvene djelatnike koji su pregledali 38-godišnjaka, te utvrdili da je sposoban za zadržavanje u policiji i daljnji postupak. Protiv istoga slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.


Policijski službenici i dalje nastavljaju kontinuirano nadzirati promet, te upozoravaju vozače da poštuju prometne propise, posebno kroz ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, ne koriste mobilne telefone na nepropisan način tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

Stranica