Od 56-godišnjaka pronađeno i oduzeto raznovrsno oružje

Slika /PU_BP/2024/Oružje2024/Bombe ruč.2024.jpg

Protiv 56-godišnjaka je podnesena kaznena prijava i prijava za prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Dana, 18. rujna temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, na području Slavonskog Broda, izvršena je pretraga obiteljske kuće i osobnog automobila prilikom čega je pronađeno i oduzeto 9 komada ručnih bombi M75, dvije protupješačke mine PMA-2, 28 komada streljiva kal. 7,9 x 57 mm, ručno izrađeno vatreno oružje „kubura“ i dvije zračne puške čije posjedovanje isti nije prijavio.

Policijski službenici su utvrdili da je oružje u vlasništvu 56-godišnjeg vlasnika kuće. Protiv njega slijede odgovarajuća pismena Općinskom državnom odvjetništvu za počinjeno kazneno djelo iz Kaznenog zakona i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 

Stranica