Novinarima prezentirano stanje sigurnosti za šest mjeseci

Slika PU_BP/IMG_1262-policija.jpg

Danas je s početkom u 12 sati u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj održana redovna konferencija za medije na kojoj je glasnogovornica policijske uprave Kata Nujić obavijestila novinare o stanju sigurnosti za vikend. Istaknula je tri prometne nesreće koje su se dogodile u subotu i nedjelju, a u kojima je pet osoba teško ozlijeđeno, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Izvijestila

Foto: PU brodsko-posavska

Danas je s početkom u 12 sati u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj održana redovna konferencija za medije na kojoj je glasnogovornica policijske uprave Kata Nujić obavijestila novinare o stanju sigurnosti za vikend. Istaknula je tri prometne nesreće koje su se dogodile u subotu i nedjelju, a u kojima je pet osoba teško ozlijeđeno, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Izvijestila je i o požarima na otvorenim prostorima u kojima je nastala veća materijalna šteta, srećom bez ozlijeđenih osoba te pritom podsjetila građane na Odluku jedinice lokalne samouprave o zabrani spaljivanja materijalna biljnog porijekla od 16. lipnja do 31. srpnja i poštivanje odredbi Zakona o zaštiti od požara.

U nastavku je održana i tematska konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o stanju sigurnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske u šest mjeseci ove godine uz usporedbu sa stanjem sigurnost za isto vrijeme prošle godine. Stanje sigurnosti je ocijenjeno zadovoljavajućim, no u pojedinim segmentima je bitno poboljšati stanje sigurnosti, na čemu su policijski službenici već angažirani, a između ostaloga po pitanju imovinskih kaznenih djela, otkrivačkoj djelatnosti te području prometa. 

Iznesena je problematika imovinskih kaznenih djela, te ujedno korisni savjeti i upute građanima koji odlaze na godišnje odmore, kako bi se pravovremeno zaštitili od provala i krađa. Glasnogovornica je istaknula važnost samozaštitnih mjera radi osiguranja obiteljskih kuća i stanova, ali i tijekom putovanja na odredište ili na samom odredištu.

Novinari su također upoznati i sa pojačanim aktivnostima koje će policijski službenici u narednom razdoblju provoditi u području prometa. Nakon iznesenih statističkih pokazatelja, obaviješteni su da će se pojačane aktinosti usmjeriti na otkrivanju i sprječavanju prrekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama te su nabrojeni prekršaji na koje će se aktivnosti prioritetno usmjeriti, uz neizostavne savjete i upozorenja svim sudionicima u prometu.



Stranica