Nesavjesni vozači za vikend izazvali nekoliko prometnih nesreća

Slika /PU_BP/Beravci-prom.nesreća.jpg

Neprilagođena brzina i alkohol najčešći uzročnici svih prometnih nesreća koje su se dogodile za vikend

U petak (21.lipnja), u Donjoj Vrbi, oko 15 sati, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 22-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom, u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem uslijed čega je došlo do zanošenja vozila, a zatim slijetanja u odvodni kanal, udara u betonski most i prevrtanja na krov. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a u ovoj prometnoj nesreći je lakše ozlijeđen 22-godišnji vozač i 22-godišnji suvozač koji su prevezeni u bolnicu, u Slavonski Brod, gdje im je ukazana liječnička pomoć. Policija protiv 22-godišnjeg vozača podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
Također u petak (21.lipnja), u Stupničkim Kutima, oko 17 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 25-godišnji vozač bez vozačke dozvole, upravljao osobnim automobilom, krećući se iz smjera sjevera u smjeru juga, dok se suprotnim prometnim trakom kretao osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnjak. U jednom trenutku je zbog neprilagođene brzine, 25-godišnji vozač izgubio nadzor nad upravljačem automobila, uslijed čega je prešao na suprotni prometni trak i udario u vozilo 44-godišnjaka.
Policija je alko-testom 25-godišnjem vozaču utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 1,2 promila, te protiv njega podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
U subotu (22.lipnja), oko 4 sata, na raskrižju Primorske i Vinogradske ulice, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 30-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine, u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem osobnog automobila uslijed čega je udario u betonski rubnik, a zatim sletio na travnatu površinu. Policija je alko-testom 30-godišnjem vozaču utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 2,29 promila te protiv njega podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
U nedjelju (23.lipnja), oko 18 sati, na raskrižju ulica Juraja Dobrile, Josipa Jurja Strossmayera i Frane Supila (kružni tok), dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Policija je očevidom utvrdila da je 68-godišnji mopedist (imao je kacigu na glavi) ušao u kružni tok, a da nije propustio 21-godišnjeg vozača osobnog automobila koji se već kretao unutar kružnog toka, uslijed čega je došlo do udara osobnog automobila u moped i pada vozača mopeda na tlo. Vozač mopeda je lakše ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević“ na ukazivanje liječničke pomoći, a policija protiv njega podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
 
 

Stranica