Nepoznati vozač skrivio prometnu s poginulom osobom i pobjegao

Slika PU_BP/PN OK IMG_8889.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer oko 17 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Okučani dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba teže i dvije osobe lakše ozlijeđene. Do ovakvih posljedica ove prometne nesreće došlo je uslijed slijetanja osobnog automobila Honda, ZG-registracija kojim je upravljala 37-godišnjakinja. U vozilu se nalazilo još troje putnika od kojih je na mjestu smrtno stradala 68-godišnja suvozačica, koja je uslijed slijetanja i prevrtanja vozila ispala iz automobila. Vozačica i 6-godišnji dječak su lakše ozlijeđeni dok je 76-godišnji muškarac teže ozlijeđen (svi su sa područja grada Zagreba).

Temeljem obavljenog očevida i prikupljenih saznanja od svjedoka ove prometne nesreće, do nesreće je došlo nakon što je za sada nepoznati vozač, koji je upravljao osobnim automobilom nepoznate marke i registracijske oznake (radi se o terencu tamne boje), a kretao se sjevernom kolničkom trakom autoceste od istoka prema zapadu u jednom trenutku započeo nepropisno pretjecanje tri vozila preko zaustavne trake, a nakon toga preko desne prometne trake prešao na lijevu (pretjecajnu) prometnu traku krećući se iza automobila Honda kojim je upravljala 37-godišnjakinja, koja je u tom trenutku pretjecala nepoznati teretni automobil s priključnim vozilom. Nepoznati vozač je zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila prednjim djelom svog vozila udario u stražnji dio automobila Honda, koji je nakon udara sletio s kolnika na sjeverni dio travnate površine, probio zaštitnu žičanu ogradu, uletio u odvodni kanal u kojem je došlo do prevrtanja vozila i ispadanja 68-godišnje suvozačice iz vozila u odvodni kanal, koja je tom prilikom smrtno stradala.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću nepoznati vozač se s vozilom bez zaustavljanja udaljio sjevernom kolničkom trakom u smjeru zapada. 

Molimo sve predstavnike medija da o ovoj prometnoj nesreći izvijeste javnost, a građane, ukoliko imaju eventualno bilo kakvih saznanja o ovoj prometnoj nesreći ili nepoznatom vozaču i vozilu (tzv. „terencu“) tamnije boje koji je izazvao ovu prometnu nesreću da o tome obavijeste Policijsku upravu brodsko-posavsku na broj telefona 192 ili Postaju prometne policije Slavonski Brod na broj telefona 035 211-500. 
 



Stranica