Neisplata plaće

Slika PU_BP/IMG_0756-lisice.jpg

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje kojim policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske sumnjiče 50-godišnjaka za kazneno djelo neisplata plaće. Pritom je potvrđena sumnja da je 50-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa područja Brodsko-posavske županije,

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje kojim policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske sumnjiče 50-godišnjaka za kazneno djelo neisplata plaće.

Pritom je potvrđena sumnja da je 50-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa područja Brodsko-posavske županije, u veljači 2013. godine angažirao na nekoliko mjeseci trojicu djelatnika (25-godišnjak, 52-godišnjak i 53-godišnjak) sa područja drugih županija za građevinske radove na području Dalmacije obećavši im zasnivanje radnog odnosa. No, osumnjičeni ugovor nikada nije potpisao, a po završetku radova djelatnicima nije isplatio plaće u cijelosti (svakog oštetio za nekoliko tisuća kuna), niti im je izdao obračunsku listu plaće kao ovršnu ispravu.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica