Ne ugrožavajte sigurnost drugih nepropisnim zaustavljanjem i parkiranjem!

  • Slika /PU_BP/2022/Promet2022/prometna.policija2.jpg
  • Slika

Policijski službenici pozivaju sudionike u prometu na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa koja nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama, a kojim će doprinijeti boljem stanju sigurnosti u prometu

Foto: PU brodsko-posavska

U sklopu provođenja preventivno represivnih aktivnosti u segmentu prometa s ciljem postizanja učinaka generalne prevencije i postizanja većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu, prošli tjedan na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, utvrdili su 373 prometna prekršaja. Najbrojniji prekršaji su „4 glavne ubojice u prometu“ (nepropisne brzine 204, nekorištenje zaštitnog sigurnosnog pojasa 30, korištenje mobitela na nepropisan način tijekom vožnje 17, upravljanje pod utjecajem alkohola 14).

Između ostalih, policijski službenici su nadzirali i prekršaje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na području Slavonskog Broda. U vremenu od 1. siječnja do 1. rujna 2022., utvrđeno je 1042 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, što je 253 ili 32,07 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tijekom rujna, utvrđeno je 160 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, što je za 72 ili 81,82% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Policijski službenici pozivaju sudionike u prometu na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa koja nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama, a kojim će doprinijeti boljem stanju sigurnosti u prometu. Posebice podsjećamo sudionike u prometu da obrate pozornost te ne zaustavljaju ili parkiraju vozilo na mjestu kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka.

Policijski službenici i dalje nastavljaju pojačano nadzirati promet, te će biti posebno represivni prema učestalim prekršiteljima prometnih propisa.

Stranica