Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu aktivnost

  • Slika /PU_BP/2022/Ostalo2022/Pčelarstvo1.JPG
  • Slika
  • Slika

Učenici su aktivno sudjelovali u ovom zanimljivom predavanju postavljajući mnoštvo pitanja vezano uz život pčela, a u jednom trenutku su postali i mali pčelari

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenik Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje Mirko Čorak, dana 4. listopada, u Osnovnoj školi Antun Mihanović u Slavonskom Brodu, proveo je preventivni projekt pod nazivom „Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu djelatnost“.

Radi se o projektu koji se provodi u osnovnim školama na području policijske Ispostave Vrpolje sa ciljem upoznavanja djece o mogućnostima kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.
Ovo je bila prilika da se sadržaj projekta prenese i u druge škole te ujedno obilježi i Svjetski dan zaštite životinja, posvećen pravima životinja, njihovu blagostanju i važnosti opstanka životinja za čovjeka i cjelokupno društvo.

Policijski službenik Čorak je također kroz svoja edukativna predavanja učenicima 1. i 6. razreda te učenicima-ekolozima ukazao na važnost života i opstanka pčela, prikazujući pčelinju zajednicu u za to posebno pripremljenom apisariju. Govorio je o pčelama i njihovu razvoju, te je istaknuo važnost pčela za život čovjeka i cjelokupnog društva.
 
Učenici su aktivno sudjelovali u ovom zanimljivom predavanju, postavljajući mnoštvo pitanja vezano uz život pčela, a u jednom trenutku su postali i mali pčelari.
Nakon edukacije, učenici su uživali u okusima slatkog pčelinjeg dara - meda.

Stranica