Nalet vlaka na automobil – vozač automobila kazneno prijavljen

Slika /PU_BP/2023/PN2023/Nalet vlaka na OA 7.8.2023.jpg

U sklopu kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja u počinjenje kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te je vozač kazneno prijavljen

Foto: PU brodsko-posavska

U vezi jučerašnjeg događaja od 6. kolovoza i naleta vlaka (oko 22.15 sati) na osobni automobil (vijest: Nalet vlaka na automobil), policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom.

Pritom je utvrđeno da se radi o putničkom vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb – Vinkovci u kojem se nalazilo 20 osoba.
Nadalje je utvrđeno da je 26-godišnjak upravljao osobnim automobilom krećući se poljskim putem, te je uslijed nepažnje ušao na južni kolosijek željezničke pruge gdje je automobil ostao zaglavljen. Vozač je prije naleta vlaka napustio automobil, a lokomotiva je pri udaru u navedeni automobil iskliznula iz tračnica, dok je automobil odbačen na poljski put pored južnog kolosijeka. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Tijekom trajanja očevida, željeznički promet je bio u prekidu na oba kolosijeka u vremenu od 22.15 do 23.30 sati, a nakon toga je omogućen sjevernim kolosijekom, dok je tijekom dana (7. kolovoza) normaliziran.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kojim je jučer potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, policijski službenici su alkotestom u organizmu 26-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 0,94 promila, kojega su sukladno zakonskim odredbama zadržali u policijskoj postaji.

Policijski službenici protiv 26-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Stranica