Najveća brzina od 268 km/h izmjerena kod Brodskog Stupnika

Slika PU_BP/Brzina SAT.jpg

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 23. do 25. srpnja na autocesti Bregana-Lipovac u blizini Brodskog Stupnika i Sibinja, prometna policija zabilježila je u četiri slučaja nedozvoljene brzine preko 200 km/h.

Na južnom kolničkom traku u blizini Sibinja 24. srpnja oko 1sat iza ponoći i 25. srpnja oko 9,30 sati izmjerene su brzine od 211 i 221 km/h. Brzinom od 211 km/h vozio je 41-godišnji državljanin Srbije s osobnim automobilom Audi, švicarskih registracija, a brzinom od 221 km/h 39-godišnji makedonski državljanin, osobnim automobilom Mercedes, također švicarskih registracija.

Na južnom kolničkom traku u blizini Brodskog Stupnika, 24. srpnja oko 8 sati brzinom od 245 km/h vozio je 40-godišnji državljanin BiH, osobnim automobilom Mercedes, njemačkih registracija dok je najveća brzina izmjerena u subotu, 23. srpnja oko 7,30 sati na južnom kolničkom traku u blizini Brodskog Stupnika, a iznosila je 268 km/h što je do sada najveća izmjerena brzina u Republici Hrvatskoj. Ovom brzinom kretao se osobni automobil Mercedes, švicarskih registracija kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Kosova. Sva četiri vozača su kažnjena novčanim kaznama od dvije tisuće kuna i zabranom korištenja vozačke dozvole u Republici Hrvatskoj na rok od mjesec dana. 



Stranica