Tegljačem u raskrižju teže ozlijedio biciklisticu

Slika PU_BP/PN bicikli pod kamionom.png

Foto: Ilustracija

U petak, 22 srpnja oko 9 sati u Novoj Gradiški teže je ozlijeđena 43-godišnja biciklistica s područja općine Cernik. Prometna nesreća se dogodila na raskrižju ulica Frankopanske i Psunjske.

Teretni automobil (tegljač) s poluprikolicom novogradiških tablica koji se kretao od sjevera iz Frankopanske prema jugu ušao je u raskrižje u namjeri skretanja desno u Psunjsku ulicu, a da se nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike te je desnim bočnim, središnjim djelom skupa vozila zahvatio bicikli koji se kretao biciklističkom trakom Frankopanske ulice od sjevera prema jugu i zadržavao pravac kretanja. Tom prilikom je 43-godišnja biciklistica pala na asfaltnu površinu dok je bicikli ostao pod kotačima poluprikolice. Liječnička pomoć joj je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržana na liječenju.

Policija će protiv 26-godišnjeg vozača teretnog automobila s područja općine Gornji Bogićevci nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. 



Stranica