Najbrojniji prekršaji "4 glavne ubojice u prometu"

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/A_prometna policija (1).jpg

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima prometa, te sudionike u prometu pozivaju na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Foto: Ilustracija

Prošli tjedan (od 12. do 18. rujna), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama u kojima je 8 osoba ozlijeđeno (nije bilo teže ozlijeđenih osoba), te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su prošli tjedan prilikom nadzora prometa utvrdili 404 prometnih prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 182 prekršaja nepropisnih brzina, 47 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda (17./18. rujna, od 23 do 5 sati), proveli su i preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje pod utjecajem alkohola, te sankcionirali 6 vozača koji su upravljali automobilima pod utjecajem alkohola.

Sankcionirani alkoholizirani vozači - jedan upravljao biciklom s 2,07 promila, a drugi automobilom s 2,03 promila alkohola u organizmu

U nastavku kontinuiranih nadzora prometa tijekom vikenda, prometni policajci su dana 18. rujna, u 22.35 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Eugena Kumičića, kontrolirali 48-godišnjeg vozača bicikla. Utvrdili su da isti upravlja biciklom bez reflektirajućeg prsluka. Na prednjoj strani bicikla nije imao propisano bijelo svjetlo, niti crveno svjetlo sa stražnje strane bicikla. Također se nije kretao obilježenom biciklističkom stazom već kolnikom ulice. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,07 promila. Policijski službenici su biciklistu zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja, te protiv njega podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također se u nedjelju (18. rujna, u 13.15 sati), u Vrpolju, na raskrižju Ulica bana J. Jelačića i braće Radića dogodila prometna nesreća koju je prouzrokovao 67-godišnjak upravljajući automobilom s 2,03 promila alkohola u organizmu. Alkoholizirani vozač je ušao u raskrižje ne propustivši osobni automobil kojim je upravljala 18-godišnjakinja, te je došlo do udara jednog automobila u drugi. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozača su policajci zadržali u policiji na otriježnjenju, te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima prometa, te sudionike u prometu pozivaju na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Stranica