Najava akcije „Znak pristupačnosti“

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Cilj akcije je utjecati na svijest sudionika u prometu i povećanje senzibiliteta prema sugrađanima i vozačima kojima znak pristupačnosti ne omogućava privilegiju zagarantiranog parkinga već minimalno pravo normalnog življenja

Foto: Ilustracija

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, dana 3. prosinca, u vremenu od 8 do 12 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, provesti će preventivno represivnu akciju „Znak pristupačnosti“.

Na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod (siječanj-studeni) evidentirano je 1548 prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja, što je za 25,75 % više u odnosu na prošlu godinu (2022. godine 1231 prekršaj). Također je u istom vremenu evidentiran 151 prekršaj parkiranja vozila na mjesto označeno za parkiranje automobila osoba s invaliditetom, što je za 65,93% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (2022. godine 91 prekršaj).

Cilj akcije je utjecati na svijest sudionika u prometu, stalno upozoravanje na osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom i povećanje senzibiliteta prema sugrađanima i vozačima kojima znak pristupačnosti ne omogućava privilegiju zagarantiranog parkinga već minimalno pravo normalnog življenja.

Stranica