Nadzori prometa u prošlom tjednu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Brzina 232.jpg

Policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet, sprječavati i sankcionirati najteže prekršaje, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 1. do 7. svibnja), dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih 8 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 4 osobe su teško ozlijeđene dok je 6 osoba lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 628 vozila, te su utvrdili 385 prometnih prekršaja, od kojih 142 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 39 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaza 5, nekorištenje zaštitne kacige 5, neregistrirano vozilo 3, tehnička neispravnost 2 i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,21 promila očitana je u organizmu vozača (r.1994.) osobnog automobila, u Slavonskom Brodu, koji je prouzrokovao prometnu nesreću u Ulici Nikole Zrinskog (vijest objavljena na web stranici policijske uprave: Alkoholizirani vozač s 2,11 promila zadržan u policiji na otriježnjenju).
Najveća nepropisna brzina od 193 km/h utvrđena je na autocesti A3 (kod Donjih Andrijevaca), dana 7. svibnja, u 13.15 sati, a za koji prekršaj je sankcioniran vozač (r.1995.) osobnog automobila.

Policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet, sprječavati i sankcionirati najteže prekršaje, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te ponavljače (recidiviste) teških prometnih prekršaja.
 

Stranica