Nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet, sprječavati i sankcionirati najteže prekršaje, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel)

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan od 6. do 12. ožujka, dogodilo se 25 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 20 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 4 osobe su lakše ozlijeđene.

Policijski službenici su prošli tjedan, prilikom nadzora prometa kontrolirali 953 vozila, te su utvrdili 485 prometnih prekršaja, od kojih 127 prekršaja nepropisnih brzina, 132 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 41 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 30 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, a utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 3, zaštitna kaciga 3, istek važenja prometne dozvole 3, neregistrirano vozilo 2 i dr.).

Policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet, sprječavati i sankcionirati najteže prekršaje, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te ponavljače (recidiviste) teških prometnih prekršaja.
 

Stranica