Načelnica Policijske postaje Kosovo Polje posjetila Policijsku upravu brodsko-posavsku

Slika PU_BP/Kosovo.pol.GL.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer, dana 8. studenoga, načelnica Policijske postaje Kosovo Polje Vjollca Hoti (Regionalna direkcija policije Priština), koja inače boravi u Republici Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu, u vremenu od 6. do 11. studenoga, posjetila je Policijsku upravu brodsko-posavsku.

U sklopu Europskog programa razmjene policijskih službenika 2016. (EPEP 2016 - European Police Exchange Programme for 2016), u organizaciji CEPOL-a (Agencija Europske unije za obuku policijskih službenika https://www.cepol.europa.eu/), pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Slavonski Brod Marko Balen, boravio je u Prištini od 17. do 22. srpnja, a koji je trenutno domaćin načelnici Policijske postaje Kosovo Polje.

Naime, nakon prijave na natječaj za EPEP (Europski program razmjene policijskih službenika), spomenuti su ispunili propisane kriterije i uvjete za sudjelovanje u CEPOL-ovu programu.

Ciljevi ovog Programa su razmjene policijskih iskustava kroz slične posjete, stjecanje novih saznanja i uspostavljanje kontakata, te sudjelovanje u kreiranju europske policijske kulture.



Stranica