Policijski službenici riješili više kaznenih djela

Slika PU_BP/Uhićen-1.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer (dana 8. studenoga), dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet osoba na okolnosti počinjenja više  kaznenih djela imovinskog karaktera. Pritom su riješili tri kaznena djela krađe(te tri kaznena djela prikrivanja), jedno kazneno djelo teške krađei dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, sumnjiče 24-godišnjaka da je, u vremenu od 27. rujna do 4. studenoga, u Slavonskom Brodu, iz hodnika i garaže dvije zgrade, te šupe u Zrinskoj ulici i Trgu Ivane Brlić Mažuranić, ukrao tri bicikla, oštetivši vlasnike za više tisuća kuna. Bicikle je nakon toga prodao 30-godišnjaku, koji je znao da su ukradeni. Policijski službenici su bicikle, pronašli te  vratili vlasnicima. Nadalje, policija sumnjiči 24-godišnjaka da je tijekom noći, dana 22./23. listopada, u Slavonskom Brodu, u Požeškoj ulici, provalio u obiteljsku kuću i iz unutrašnjosti ukrao mobitel. Policija protiv 24-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi mjerodavnom općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kaznena djela krađei teške krađe, a protiv 30-godišnjaka zbog sumnje u kaznena djela prikrivanja.

Kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, potvrdili su sumnju da je 20-godišnjak, dana 1. studenoga, oko 22.40 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici F. Marinića, razbio staklo na osnovnoj školi. Policijski službenici protiv 20-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, kojeg sumnjiče za počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Naime, policija je pritom utvrdila da je dana 1. studenoga, oko 2.40 minuta, na području općine Nova Gradiška, bez posebnog povoda, u i ispred ugostiteljskog objekta došlo do remećenja javnog reda i mira između 20-godišnjaka i 33-godišnjaka, koji su se posvađali i potukli. Obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti sa remećenjem javnog reda i mira, policijski službenici su ih obojicu doveli i zadržali u policiji do otriježnjenja. Nadalje je utvrđeno da je 22-godišnjak, pritom oštetio osobni automobil, vlasništvo 33-godišnjaka, koji je bio parkiran u blizini ugostiteljskog objekta. Policija protiv 22-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, a protiv 20-godišnjaka i 33-godišnjaka prekršajne prijave prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.



Stranica