Na graničnom prijelazu u prtljazi pronađena krivotvorena hrvatska osobna iskaznica

Slika /PU_BP/Granica2021/gp.Svilaj/g.p.Svilaj2.jpg

Prilikom pregleda prtljage, kod 26-godišnjaka je pronađena osobna iskaznica Republike Hrvatske te je izražena sumnja da je krivotvorena

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 25. listopada, oko 1.30 sati, policijski i carinski službenici su kontrolirali osobni automobil (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Prilikom pregleda prtljage, kod 26-godišnjaka je pronađena osobna iskaznica Republike Hrvatske te je izražena sumnja da je krivotvorena.
Daljnjim radom i provjerama policijskih službenika potvrđeno je da se radi o krivotvorenoj osobnoj iskaznici, koju je osumnjičeni nabavio u Saveznoj Republici Njemačkoj od nepoznate osobe za određeni novčani iznos.
Takvom krivotvorenom osobnom iskaznicom se namjeravao koristiti kao originalnom radi zapošljavanja i rada na području Njemačke.

Policijski službenici protiv 26-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave.


Pogledajte prethodno otkrivene slučajeve krivotvorenih dokumenata:

Otkrivena krivotvorena vozačka dozvola,
Na graničnom prijelazu otkrivena krivotvorena dozvola boravka Republike Francuske,
Otkrivena krivotvorena putna isprava Republike Bugarske,
Granični policajci otkrili krivotvorenu vizu Talijanske Republike,
Pokušao ući u RH i zemlje EU sa krivotvorenom vizom Republike Poljske,
Krivotvorena vozačka dozvola i osobna iskaznica na graničnom prijelazu.
Na graničnom prijelazu pronađene tri krivotvorene putovnice.

 

Stranica