Krivotvorena vozačka dozvola i osobna iskaznica na graničnom prijelazu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Protiv osumnjičenog 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela „krivotvorenje isprava“

Foto: Ilustracija

Jučer, 26. ožujka policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske kod kojeg su policijski službenici na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, u subotu 25. ožujka, oko 22:10 sati pronašli krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu Republike Hrvatske.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je isti prije desetak mjeseci za 800 eura kupio krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu koje su izdane na ime i prezime druge osobe, ali je umetnuta fotografija od osumnjičenog 54-godišnjaka. Također je utvrđeno da je isti kupio navedene krivotvorene dokumente kako bi se s njima koristio u R. Austriji, jer u Republici Austriji ima važeću zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom.

Protiv osumnjičenog 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela „krivotvorenje isprava“.
 

Stranica