Na graničnom prijelazu Stara Gradiška otkrivene krivotvorene Schengenske vize Republike Njemačke

Slika /PU_BP/Granica2021/Gran.prijelaz.jpg

Dvoje osumnjičenih su prošli mjesec na području Istanbula od nepoznate osobe pribavili krivotvorene Schengenske vize Republike Njemačke za sebe i djecu 

Foto: Ilustracija

Na ulazu u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, jučer, u 5.25 sati, kontroliran je autobus (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), putnici i prtljaga.

Prilikom kontrole dokumenata policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost viza u putnim ispravama kod četvero putnika (u dobi od 30, 27, te dvoje djece - državljani Turske), koje su isti dali policajcima na uvid u namjeri prelaska državne granice.
Detaljnijim provjerama u sklopu kriminalističkog istraživanja, potvrđena je sumnja policajaca, te je utvrđeno da su 30-godišnjak i 27-godišnjakinja prošli mjesec na području Istanbula od nepoznate osobe pribavili krivotvorene Schengenske vize Republike Njemačke za sebe i djecu.

Policijski službenici protiv oboje podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

Pogledajte vijest: Pokušala prijeći državnu granicu koristeći se krivotvorenom putnom ispravom

Stranica