Pokušala prijeći državnu granicu koristeći se krivotvorenom putnom ispravom

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.1jpg.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 49-godišnjak, od nepoznate osobe na području Republike Hrvatske za nekoliko tisuća eura nabavio putnu ispravu za 43-godišnjakinju

Foto: PU brodsko-posavska

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u zajedničkoj suradnji policije i carine, dana 30. srpnja, u 14.55 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka), 49-godišnji vozač i 43-godišnja putnica, te njihova prtljaga.

Prilikom provjere dokumenata izražena je sumnja u originalnost putne isprave koju je 43-godišnjakinja dala na uvid policijskim službenicima. Potvrđeno je da se radi o krivotvorenoj putnoj ispravi. Daljnjim radom i pregledom vozila i prtljage pronađena je njezina originalna putovnica kojoj je protekla važnost. Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 49-godišnjak, od nepoznate osobe na području Republike Hrvatske za nekoliko tisuća eura nabavio putnu ispravu za 43-godišnjakinju.

Policijski službenici protiv oboje podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave.  

Stranica